Stilul nostru minimalist de a gestiona vestimentația

Daca tot suntem in zona de cumparaturi, vedeti aici in articolele anterioare, haideti sa discutam un pic si despre achizitiile noastre vestimentare.

Aproape niciodata nu cumpar haine si incaltaminte la pret intreg, exceptie facand achizitiile din cele patru magazine care au preturi bune oricum: Sinsay, Waikiki, Lidl, Pepco.

Nu vad rostul de a plati integral, cand in ziua de azi exista peste tot fel de fel de oferte promotionale. Daca in intervalul in care este necesar sa achizitionez articole vestimentare, nu gasesc produse care imi plac, reduse, sigur pot jongla cu altceva (vouchere, discount de week-end, etc.).

Incep sa cumpar haine si accesorii pentru toti membrii familiei, cu aproximativ o luna inainte de intrarea in noul sezon. Nu o multime, nu “fara numar”.

  • cate doua seturi de oras (fie cumparate ca atare – costum, rochie, etc., fie creez eu compleuri din fusta (sau pantalon) + bluza;
  • doua seturi de casa (costume de trening, colanti, tricouri – haine comode);
  • haina de exterior (jacheta, palton, etc., in functie de sezon);
  • o pereche de incaltaminte (sandale, ghete, cizme, etc.; din nou, in functie de sezon);
  • accesorii, dupa caz: caciula, manusi, geanta, cercei, etc.

Adaugate la tinutele din anii anteriori, se creeaza 10 seturi de exterior, 10 seturi de casa, 5 jachete de exterior si 5 perechi de incaltaminte, per anotimp. Numarul de articole vestimentare pe care le cumparam la inceput de sezon (doua seturi de oras, doua de casa, o jacheta de exterior, o pereche de incaltaminte), este identic cu cel al articolelor pe care le donam la finalul sezonului anterior. De aceea numarul hainelor e constant.

Stiu ca pentru unele persoane este greu de inteles, dar pentru noi e foarte bine asa. Nu combinam hainele in fel si chip, iar 10 seturi per sezon sunt mai mult decat suficiente. De asemenea, este extrem de simplu dimineata sa ne pregatim rapid pentru serviciu/scoala/gradinita. Va spun sincer, eu ma imbrac cu “ce vine la rand”.

Bineinteles, exceptiiile de la regula sunt hainele si incaltamintea copiilor (avem doua fetite de 8, respectiv, 5 ani). Ele cresc cu o rapiditate fantastica, si in timpul unui sezon este necesar sa le inlocuim frecvent articolele vestimentare.

Va redau mai jos un exemplu concret de achizitie intr-un mod cat mai avantajos al tinutelor mele pentru intrarea in sezonul de primavara 2021:

  • cele doua seturi de casa le-am cumparat de la Pepco – doua bluze de 30 lei/buc. si doua perechi de colanti a cate 15 lei;
  • tinutele pentru exterior au fost o rochie, un compleu creat de mine din fusta si camasa, un trench. Rochia am gasit-o redusa cu 50% la Tom Tailor (139,5 lei);
  • camasa 99,99 lei + fusta 269,99 lei (din piele) + trench-ul 269,99 lei – au fost cumparate din Orsay. Destul de scumpe. Toate m-ar fi costat 639,97 lei. Insa la inceputul lunii martie au avut o oferta de 20% reducere per bon – se intampla frecvent la Orsay. Asa ca la final am platit 511,98 lei pe cele trei articole.
  • incaltamintea pentru noul sezon, niste ghetute, am achizitionat-o de pe site-ul https://ccc.eu/ro/ Ghetele nu erau reduse, si costau 149,90 lei. Insa cand am intrat sa comand, mi-a aparut mesajul ca la cumparaturi de 200 lei poti primi o reducere de 50 lei (trebuia introdus un cod mentionat pe site). Astfel ca si-a adaugat si Florin o pereche de slapi de 69,90 lei (ii erau necesari, se aflau pe lista de cumparaturi 😊), si s-a aplicat reducerea de 50 lei. In final, pentru ghete am platit doar 115,80 lei, iar pentru slapi 54 lei.

Voi face mentiunea ca lenjeria de corp are un regim special si nu doar ca o actualizam de mai multe ori intr-un sezon, dar avem in casa permanent “rezerve”. Acelasi lucru cu pijamalele.

Cateva din hainutele mentionate, le regasiti in cele doua clipuri de mai jos:

You Might Also Like